FORMATGE BLAU DE BÚFALA SENSE LACTOSA
El formatge blau de llet de Búfala és una de les joies de Formatges Muntanyola. Artesà i elaborat amb llet de búfala. Amb dos mesos de maduració. Amb aroma propi dels formatges suaus de pasta blava. De sabor intens i poc picant, notant la dolçor de la llet de búfala. Fonedís en boca i amb una cremositat inconfusible. Guardonat amb múltiples premis. No conté lactosa.
Ingredients: Llet pasteuritzada de búfala, quall, ferments làctics, sal i clorur càlcic.
Temps de curació: 2 mesos
Conservació: Entre 4ºC i 6ºC
Format: Formatge sencer de 1.500 gr. aprox.
Premis:
Làctium d'Or 2016 Millor formatge artesanal
Gourmet Quesos 2016
Medalla de Plata World Cheese Awards 2016
Medalla de Plata World Cheese Awards 2018
El Blau de búfala de Muntanyola és un formatges artesà sense lactosa. Elaborat amb llet de búfala amb un alt contingut en calci, magnesi i fòsfor, a part d’un alt valor energètic. Té una escorça delicada de color groc palla. El seu interior és de color blanc grogós amb presència de petits orificis amb floridura blau-verdosa per on circula l'oxigen que fa que es desenvolupi aquest fong de tons blavosos. Es fon a la boca i recorda els tanins de la fusta, alzina i pi. La presència de blau li dóna el toc d'humitat i llarg repòs en celler. Té una textura cremosa i compacta però alhora untosa.
És exquisit combinat amb una torrada calenta, carns, o salses. Acompanyat de vins blancs, cava, Moscatell, Garnatxa, Mistela, cervesa artesanal amb doble Malta o negra és un plaer al paladar.
Característiques nutricionals
Informació nutricional per 100g (mitjana)
Fitxa tècnica
Valor energètic | 1812 Kj / 434 Kcal |
Greixos | 36,42 gr. |
Dels quals saturats | 23,44 gr. |
Hidrats de carboni | 1,6 gr. |
Dels quals sucres | 0,1 gr. |
Proteïnes | 24,84 gr. |
Sal | 2,34 gr. |
Al·lèrgens | 0% lactosa. Conté menys de 0,01% de lactosa. |
Lactosa | Sense lactosa |
Referència: F0000030