GEBRADA

GEBRADA

11,25 €

El Gebrada d'Urpina és un vi blanc vinificat amb les varietats autòctones Macabeu i Picapoll, i criat en barrica de roure francès. Color groc pal·lid amb reflexes palla. En boca transmet una frescor àcida del vi i el volum ample i amable que li dona la criança en fusta. Vi elaborat a partir de raïm d'agricultura ecològica. Conté sulfits. 

DO: Pla de Bages

Varietats: 50% Picapoll, 50% Macabeu

Criança:  Fermentació a 16ºC en inoxidable. A mitja fermentació, un 20% del most passa en barrica de roure francès durant 5 mesos. 

Graduació: 12,5%vol.

Disponible
Dimensions
Quantitat
Afegir a llista habitual Quitar de la lista habitual
1

Elaboració del vi Gebrada d'Urpina

Raïm veremat a mà i refrigerat durant una nit a 4 ºC. Desrapat i premsat amb un curt contacte amb la pell del raïm que li dona més estructura, ajuda a l'expressió aromàtica i l'ajudarà al vi futur a sostenir la criança. Fermentació a 16 º C en inoxidable.  A mitja fermentació, un 20% del most passa a barrica de roure francès, on hi realitza una criança sobre lies de 5 mesos. 

Durant la primavera es realitza el cupatge, que busca la fortalesa dels macabeus de vinya vella i el nucli de la picapoll en armonia amb el volum i golositat de la fracció que ha tingut contacte amb el roure francès.

Nota de tast:

En un primer moment, l'aroma ve dominada per la picapoll amb les seves notes de pells cítrics, que marquen el nucli del vi envoltat de la maduresa dolça de fruita blanca de la macabeu. Evolució lleugerament especiada, amb notes de canyella i cardamom que fonen l'expressió de la fruita i de la fusta en un paisatge ple de matisos.

La boca ve marcada per la frescor àcida del vi i el volum ample i amable que li dona la criança en fusta, mostrant així un conjunt en que es percep una gran estructura i riquesa, que llisca sobre de les notes varietals de la picapoll i la macabeu. En evolució aquest vi blanc va guanyant pes en boca, equilibrant les delicades i dolces notes de fusta amb la tensió fuitosa dels cítrics i la fruita blanca, mantenint un record llarg i equilibrat.

 

URPINA
C0000670

Especificacions

Preu
De 10 a 20 €
Tipus
Blanc
Varietat
Macabeu
Varietat
Picapoll

Referències específiques

ean13
8437006375832

GEBRADA

11,25 €