LUPULUS. FORMATGE DE VACA SEMICURAT AMB CERVESA
El formatge de vaca Muntanyola semicurat i rentat amb cervesa està elaborat de forma artesanal amb llet de vaca d’una explotació extensiva de producció ecològica. Amb una maduració tranquil·la de dos mesos. L’escorça és rentada amb cervesa i els llevats estimulen el desenvolupament dels ferments i li donen una personalitat pròpia. Té una textura fina i cremosa, un sabor agradable molt gustós, un aroma barrejat de llet i cervesa.
Ingredients: Llet ecològica i pasteuritzada de vaca, quall, ferments làctics, cervesa (gluten), sal i clorur càlcic
Temps de curació: Mínim 2 mesos
Conservació: Entre 4ºC i 6ºC
Formats: Formatge sencer de 1.500gr. aprox.
El formatge de vaca semicurat i rentat amb cervesa, i batejat amb el nom de Lupulus, va ser el primer madurat amb cervesa de tota la península. La fórmula és originària de Bèlgica. De colors ataronjats i olor persistent. El sabor és molt equilibrat amb una lleugera amargor, els llevats reaccionen tornant el formatge més cremós i el sabor més profund i pronunciat. En boca, la part exterior té matisos de cereal i en el seu interior sorprèn amb una textura fina i cremosa, però amb els gustos dels formatges de llarga curació. És interessant assaborir l’escorça i deixar-nos captivar pel seu interior
Sorprèn provar-lo en calent, semi fos damunt d’una torrada o sobre un plat de verdures, amb una bona cervesa artesanal amb cos, preferiblement negre o un vi blanc de pansa blanca.
Característiques nutricionals
Informació nutricional per 100g (mitja)
Fitxa tècnica
Valor energètic | 1731 Kj / 414 Kcal |
Greixos | 35 gr. |
Dels quals saturats | 15 gr. |
Hidrats de carboni | 0,5 gr. |
Dels quals sucres | 0 gr. |
Proteïnes | 30 gr. |
Sal | 2,3 gr. |
Al·lèrgens | Conté gluten i derivats, llet i derivats, inclosa la lactosa. |
Referència: F0000027