GARROTXA. FORMATGE DE CABRA SEMICURAT
El formatge Garrotxa de Muntanyola està elaborat de forma artesanal amb llet pasteuritzada de cabra. De maduració llarga i lenta, amb aroma a llet fresca i una textura cremosa i sabor suau i agradable.
Ingredients: Llet pasteuritzada de cabra, quall, ferments làctics, sal, conservant lisozim d’ou i clorur càlcic.
Temps de curació: 6 setmanes
Conservació: Entre 4ºC i 6ºC
Format: Formatge sencer de 1.200 gr.
Premis:
Medalla de plata al World Cheese Awards 2011
Medalla de bronze al World Cheese Awards 2018
Medalla d'or al World Cheese Awards 2022
Medalla de bronze al Mondial du Fromage 2023
El formatge Garrotxa de Muntanyola és un formatge artesà elaborat amb llet de cabra. Fet sense presses, amb l’escorça natural blau-gris que ens recorda el celler d’una Masia on antigament es guardaven les millors menges de la casa. Amb una maduració llarga i lenta. Al tallar-lo desprèn un aroma de llet fresca. El color de l’interior és blanc tornant-se lleugerament color palla al costat de l’escorça. En boca és cremós, suau i amb un lleuger punt d’acidesa. Es noten ametlles tendres, nata i làctics.
És ideal per assaborir-lo amb codonyat, jalees i melmelades acompanyat amb vi negre jove o cervesa artesana amb cos
Característiques nutricionals
Informació nutricional per 100g (mitja)
Fitxa tècnica
Valor energètic | 1631 Kj / 309 Kcal |
Greixos | 31,94 gr. |
Dels quals saturats | 19,42 gr. |
Hidrats de carboni | 0,7 gr. |
Dels quals sucres | 0,1 gr. |
Proteïnes | 24,98 gr. |
Sal | 2,12 gr. |
Al·lèrgens | Conté ous i derivats, llet i derivats, inclosa la lactosa. |
Referència: F0000001