

El formatge Montgròs d'ovella de formatges Muntayola és artesà i elaborat amb llet crua d’ovella. De maduració llarga i lenta. Amb una textura ferma, trencadissa i lleugerament granulosa, desprèn un aroma agradable i complex amb molts matisos. El seu sabor és intens i llarg amb un punt picant.
Ingredients: Llet crua d'ovella,quall, ferments làctics, clorur càlcic, oli i sal.
Temps de curació: Mínim 6 mesos
Conservació: Entre 4ºC i 6ºC
Format: Formatge sencer de 1.500 gr. aprox. i cunyes de 375 gr. i 185 gr. aprox.
El formatge d'ovella Montgròs de Muntanyola és un formatge elaborat de forma artesana amb llet crua d'ovella. Amb una maduració llarga i lenta de més de sis mesos. L’escorça és natural, rústica, raspallada, sense presència de floridura. El color de l’interior és groc palla tornant-se lleugerament de color caramel al voltant de l’escorça. Quan el tallem, desprèn un intens aroma de llet de primavera, d’ovella i de farratges frescos. En boca és trencadís, lleugerament granulós i amb un punt lleugerament picant i salat
És un formatges ideal per maridar amb melmelades de figa, tomàquet, cireres i vi dolç.
Característiques nutricionals
Informació nutricional per 100g (mitjana) |
Valor energètic |
1874 452 |
kj |
Greixos |
38,3 |
gr. |
Dels quals saturats |
20,3 |
gr. |
Hidrats de carboni |
0,7 |
gr. |
Dels quals sucres |
0,7 |
gr. |
Proteïnes |
26,2 |
gr. |
Sal |
0,9 |
gr. |
Al·lèrgens:
Conté llet i derivats incloent lacotsa.