

El formatge blau de llet de Búfala és una de les joies de Formatges Muntanyola. Artesà i elaborat amb llet de búfala. Amb dos mesos de maduració. Amb aroma propi dels formatges suaus de pasta blava. De sabor intens i poc picant, notant la dolçor de la llet de búfala. Fonedís en boca i amb una cremositat inconfusible. Guardonat amb múltiples premis. No conté lactosa.
Ingredients: Llet pasteuritzada de búfala, quall, ferments làctics, sal i clorur càlcic.
Temps de curació: 2 mesos
Conservació: Entre 4ºC i 6ºC
Format: Formatge sencer de 1.500 gr. aprox., cunyes de 375 i 185 gr. aprox.
Premis:
El Blau de búfala de Muntanyola és un formatges artesà sense lactosa. Elaborat amb llet de búfala amb un alt contingut en calci, magnesi i fòsfor, a part d’un alt valor energètic. Té una escorça delicada de color groc palla. El seu interior és de color blanc grogós amb presència de petits orificis amb floridura blau-verdosa per on circula l'oxigen que fa que es desenvolupi aquest fong de tons blavosos. Es fon a la boca i recorda els tanins de la fusta, alzina i pi. La presència de blau li dóna el toc d'humitat i llarg repòs en celler. Té una textura cremosa i compacta però alhora untosa.
És exquisit combinat amb una torrada calenta, carns, o salses. Acompanyat de vins blancs, cava, Moscatell, Garnatxa, Mistela, cervesa artesanal amb doble Malta o negra és un plaer al paladar.
Característiques nutricionals
Informació nutricional per 100g (mitjana)
|
Al·lèrgens
0% lactosa. Conté menys de 0,01% de lactosa.