AMPANS

Som una fundació que treballa, des de fa més de cinquanta anys, per promoure l’educació, la qualitat de vida i la plena inclusió de les persones amb disCapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat, creant serveis, programes i suports que ajudin a fer realitat els seus propis projectes de vida. A AMPANS companyem i donem suport a les persones i a les seves famílies en serveis d'escola i formació, treball, ocupació terapèutica i atenció diürna, acolliment residencial, lleure, esport i tutela, fomentant l'autonomia personal i el respecte als drets de les persones amb disCapacitat intel·lectual tal i com recull la Convenció de la declaració dels Drets Humans de l’ONU. En l'àmbit laboral, creem empreses i serveis que donen ocupació digne a més de dues-centes persones amb necessitats de suport, en sectors tan diversos com jardineria i garden, neteja, serveis a la indústria, arts gràfiques, medi ambient, restauració, serveis de quiosc, formatgeria i vinyes.

VINS URPINA

Entre els projectes que emprenem, la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, al Bages, ens ha obert noves oportunitats laborals i de reconeixement social. La finca és fruit d’una donació en vida de la família Vila Isern que, amb dos fills amb discapacitat intel·lectual, la van cedir per tal que el seu destí fos generar oportunitats per a les persones i cuidéssim dels seus fills quan ells ja no ho poguessin fer. Recuperar les vinyes que havien sobreviscut al pes de la història i cultivar noves hectàrees de ceps de varietats autòctones, va significar l’arrencada del projecte agrosocial Urpina, que avui és també una llar que acull a vint-i-cinc persones amb discapacitat intel·lectual, una formatgeria i una granja de cabres. Una finca que hauria quedat abandonada, avui és viva i genera noves oportunitats, en un exemple real de transformació social.

FORMATGES MUNTANYOLA

AMPANS, que volia ampliar les seves activitats agrosocials amb l’objectiu d’ocupar més persones amb discapacitat intel·lectual, va decidir emprendre un nou repte, posant en marxa una formatgeria a la finca Urpina. Sobre les restes d’una antiga vaqueria, va aixecar una granja de cabres i una formatgeria. Ho va fer de la mà dels fundadors dels formatges Muntanyola, que van transferir a AMPANS tot el seu coneixement abans de posar punt final a la seva llarga trajectòria com a mestres formatgers. AMPANS ha mantingut el prestigi i ha fet créixer els formatges Muntanyola, aconseguint reconeixement i premis obtinguts amb esforç i un sistema productiu basat en la qualitat i excel·lència, i unes instal·lacions que ens permet elaborar de forma excepcional amb quatre varietats de llet, i amb el valor social que ens fa, del tot singulars, l’ocupació de persones amb discapacitat intel·lectual. Trobareu més d’una quinzena de varietats de formatge de diferents temps de curació, que faran les delícies dels amants dels formatges o una bona taula per compartir amb família i amics. Exquisits i amb el valor social d’un projecte que no deixa de créixer.

GARDEN AMPANS

El nostre compromís amb les persones ens va dur a crear, fa vint-i-cinc anys, el GARDEN AMPANS. Un centre de jardineria diferenciat al Bages que genera oportunitats laborals a persones amb discapacitat intel·lectual. Al Garden hi trobareu plantes, flors, material de jardineria, una àmplia exposició i selecció de mobiliari de jardins i terrasses, articles de decoració, servei d'assessorament en interiorisme i d'aparadorisme i visual, serveis de disseny, creació i manteniment de terrasses i jardins, i molt més ... Us convidem a visitar i a gaudir un espai únic i bonic amb la recreació d'espais d'exterior i interior que faran de la vostra estada una delícia i experiència per als sentits.

Junts fem futur. Ens acompanyeu?